Vastgoed

WOZ-waarden in Rotterdam stijgen sneller dan Amsterdam

Vooral kenniswerkers vinden Rotterdamse accommodaties aantrekkelijker

WOZ-waarden in Rotterdam stijgen sneller dan Amsterdam

Foto: Matrixian

Rotterdam,
Uit een recente analyse van vastgoeddatabedrijf Matrixian blijkt dat de WOZ-waarden in Rotterdam het afgelopen jaar voor het eerst sneller zijn gestegen dan in Amsterdam, gemeten over de afgelopen tien jaar. Deze bevindingen werpen een nieuw licht op de dynamiek van vastgoedwaarderingen in de twee grootste steden van Nederland.

Rotterdamse inhaalslag

Volgens de analyse van Matrixian is de gemiddelde stijging van de WOZ-waarden van woningen in Rotterdam het afgelopen jaar aanzienlijk hoger dan in Amsterdam. Hoewel in eerdere jaren, zoals rond 2021, vergelijkbare trends werden waargenomen, heeft de recente daling van de WOZ-waarden in Amsterdam dit jaar Rotterdam inhaalslag laten maken.

Aantrekkelijk voor kenniswerkers

Matrixian-CEO Luke Liplijn zegt hierover het volgende: “Rotterdam staat bekend om zijn grote prijsverschillen op de woningmarkt, variërend van betaalbare opties tot luxe accommodaties. Deze diversiteit maakte Rotterdam tijdens de pandemie mogelijk aantrekkelijker voor kenniswerkers, vooral gezien het feit dat zij voorheen voornamelijk gevestigd waren in dure woningen in Amsterdam. De flexibiliteit die hybride werken met zich meebracht bood hen de mogelijkheid om te kiezen voor een woning die beter aansluit bij hun budget en woonvoorkeuren.”

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBusinessNieuws