Wagenparkbeheer

Webfleet viert 25-jarig bestaan

Webfleet optimaliseert wagenparkbeheer met EV, AI, IoT

Webfleet viert 25-jarig bestaan

Foto: Webfleet

Amsterdam,
Webfleet viert 25-jarig bestaan, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum. Het bedrijf vierde dit onlangs tijdens een feestelijk evenement op het hoofdkantoor in Amsterdam.

“Telematica heeft een revolutie teweeggebracht in de transportsector en is geëvolueerd van eenvoudige voertuigvolgsystemen naar uitgebreide oplossingen voor wagenpark- en gegevensbeheer. De huidige voertuigen genereren veel meer data dan voorheen, van gegevens over trailers tot informatie over de banden. Bedrijven kunnen dankzij de integratie van deze verschillende gegevensbronnen binnen één centrale oplossing voor wagenparkbeheer hun activiteiten voortdurend ontwikkelen en optimaliseren”, aldus Jan-Maarten de Vries, President Fleet Management Solutions bij Bridgestone Mobility Solutions.

Complexiteit

De integratie en naadloze uitwisseling van gegevens zijn essentieel voor wagenparkbeheerders, aangezien nieuwe gebruikscenario’s van verschillende aanbieders komen en de behoeften van klanten steeds complexer worden. Artificiële intelligentie zal de lat nog hoger leggen en meer mogelijkheden bieden om oplossingen voor wagenparkbeheer te verbeteren. Voorbeelden zijn de optimalisatie van routeplanning, voorspellend onderhoud en toezicht op de veiligheid van chauffeurs.

Toegevoegde waarde

De Vries: “Telematica zal blijven zorgen voor een hoger rendement naarmate wagenparken nieuwe uitdagingen aangaan. Vooral AI-oplossingen en elektrische voertuigen zullen in de toekomst een enorme impact hebben op wagenparkbeheer. Voor ons is het duidelijk dat partnerschappen en samenwerking essentieel zullen zijn bij het ontsluiten van nieuwe mogelijkheden en het leveren van nieuwe diensten en bedrijfsmodellen om onze klanten toegevoegde waarde te bieden in deze snel veranderende tijden”.

Webfleet is sinds de marktintroductie in Duitsland in 1999 een pionier op het gebied van wagenparkbeheer en heeft de afgelopen decennia een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van technologieën voor wagenparkbeheer. Inmiddels is Webfleet een van de wereldwijd vooraanstaande oplossingen voor wagenparkbeheer met meer dan 60.000 klanten, die chauffeurs in 180 landen ondersteunen.

 

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBusinessNieuws