Energietransitie

Autarco betreedt Duitse markt

Autarco presenteert 3 nieuwe zonne-energieoplossingen

Autarco betreedt Duitse markt

Foto: Autarco

Eindhoven,
Autarco, betreedt de Duitse markt. Daarnaast lanceert het bedrijf in de loop van 2024 drie nieuwe producten, waaronder Autarco’s eerste opslagsysteem voor zonne-energie. Tijdens Solar Solutions op 29 en 30 november in Düsseldorf kunnen PV-dealers en -installateurs kennismaken met deze nieuwe producten en werkwijze van Autarco.

Met meer dan 10 jaar ervaring in Nederland, heeft Autarco een sterke reputatie opgebouwd in het leveren van geïntegreerde zonnesystemen, van hardware tot software, onder één Nederlands merk. Deze systemen zijn bewezen 5% efficiënter dan systemen op de markt die bestaan uit componenten van verschillende merken. Als enige bedrijf ter wereld zorgt Autarco dat investering in duurzame energie verzekerd is, via kWh-garantie met cashback. De Duitse markt, met zijn groeiende vraag naar duurzame energieoplossingen en de ambitieuze klimaatdoelstellingen van de overheid, biedt een vruchtbare grond voor Autarco’s innovatieve aanpak. In Duitsland ligt een grote opgave voor het opwekken van zonne-energie. De Duitse overheid schrijft in haar PV-strategie voor dat de installatiesnelheid van zonne-energie vanaf 2026 aanzienlijk moet toenemen om klimaatdoelstellingen te behalen. Autarco is in staat om de benodigde snelheid en flexibiliteit te bieden door direct samen te werken met PV-dealers en -installateurs, zonder tussenkomst van groothandels of distributeurs.

Productreleases begin 2024

Naast de toetreding in Duitsland zal Autarco begin 2024 drie nieuwe producten introduceren, namelijk:

  1. Autarco TBJ Full Black panelen: deze full black glas-glas panelen zijn voorzien van de nieuwste bifacial n-type TOPCon celtechnologie, waardoor de panelen meer opleveren en nog betrouwbaarder zijn. Dankzij het unieke zwarte patroonraster op de onderste glaslaag, biedt het glas-glas paneel de mogelijkheid van tweezijdig rendement, zonder volledig transparant te zijn, en heeft het een diepzwarte strakke uitstraling. De TBJ Full Black panelen hebben de hoogste Class A Fire Rating, zijn geheel PFAS-vrij geproduceerd, hebben een productgarantie van 15 jaar en een lineaire vermogensgarantie van 30 jaar.
  2. Autarco LH-MII: een 3-fase hybride omvormer biedt een maximale laad-/ontlaadcapaciteit van 50A/10kW, een automatische UPS-functie en geïntegreerde 3 tot 4 MPP trackers. De omvormer is compatibel met HV lithium-ion accu’s en ondersteunt Unbalanced and Half-Wave loads. Ook kan deze omvormer parallel worden geschakeld met andere hybride omvormers voor grotere installaties.
  3. Autarco LFP Batterij: Autarco’s eerste zonne-energieopslagsysteem onder eigen merk. Deze High Voltage batterij is geschikt voor 3-fase systemen en maakt gebruik van lithium-ijzer-fosfaat (LFP), dat bestaat uit natuurlijke grondstoffen, waardoor deze batterij veilig en duurzaam is. De Autarco LFP Batterij is modulair met een uitbreidbare capaciteit van 7 tot 20 kWh en biedt naast een hoge energiedichtheid ook flexibiliteit en gemak. Zo is het mogelijk om op te schalen met draadloze modules en kan je het energieverbruik en opslagniveau live te monitoren. Ook configureert de batterij automatisch op basis van het gebruikspatroon.

Autarco op Solar Solutions Düsseldorf

“De uitbreiding naar de Duitse markt is een logische vervolgstap voor Autarco”, zegt Dan Horan, CEO bij Autarco. “In de afgelopen jaren hebben we met onze geïntegreerde aanpak sterke relaties opgebouwd met PV-dealers en -installateurs in Nederland. We zien nu veel potentie in Duitsland, niet alleen vanwege de vraag naar zonne-energie, maar ook omdat onze aanpak uniek is in de Duitse markt. We zijn er dan ook van overtuigd dat we daar van meerwaarde zullen zijn voor de groei van de solar business van dealers en installateurs, en om zo ook in Duitsland bij te dragen aan de energietransitie.”

In de loop van 2024 komen de nieuwe Autarco-producten beschikbaar voor de Duitse markt, alsmede alle andere landen die Autarco bedient. Bezoekers van Solar Solutions Düsseldorf krijgen alvast een voorproefje, zegt Miranda Nouwen, CCO bij Autarco: “Deze producten zijn stuk voor stuk innovatieve toevoegingen aan onze totaaloplossingen voor zonne-energie. In combinatie met Autarco’s in-house ontwikkelde design- en monitoringsoftware bieden we onze partners nu nóg meer mogelijkheden om hun klanten te voorzien van een efficiënt, betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig zonne-energiesysteem.”

Roel van den Berg, oprichter van Autarco, voegt daaraan toe: “Onze merknaam Autarco is gebaseerd op het woord ‘autarkie’, dat is afgeleid van het klassieke Griekse αύτάρκεια, dat ‘zelfvoorzienendheid’ betekent. Duurzame energie-zelfvoorziening vormt de kern van de visie van ons bedrijf en met de introductie van onze eigen batterij biedt Autarco een volledig single-brand portfolio van totaaloplossingen voor het opwekken, gebruiken, monitoren en opslaan van zonne-energie. Hierdoor kunnen consumenten en bedrijven nóg eenvoudiger stappen zetten naar meer duurzaamheid en energie-zelfvoorzienendheid.”

Nu op WijBusinessNieuws