Uitreiking

16 mei uitreiking Koning Willem I Prijzen door Koningin Máxima

'Oscars' van Nederlandse bedrijfsleven worden dit jaar uitgereikt in Zwolle

16 mei uitreiking Koning Willem I Prijzen door Koningin Máxima

Foto: Koning Willem I Stichting, Koningin Máxima, Klaas Knot

Op 16 mei reikt Koningin Máxima in Zwolle de Koning Willem I Prijzen 2024 uit. In 3 categorieën strijden nog 9 finalisten om deze ‘Oscars’ van het Nederlandse bedrijfsleven.

Koning Willem I Prijzen in Zwolle

De Koning Willem I Prijzen worden iedere twee jaar uitgereikt in de categorieën Grootbedrijf (meer dan 250 medewerkers), Midden- en Kleinbedrijf (tot 250 medewerkers) en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Het is de meest prestigieuze en onafhankelijke ondernemingsprijs van Nederland. Burgemeester Snijders van Zwolle: “Wij zijn trots dat de Koning Willem I Prijzen dit jaar in Zwolle uitgereikt worden. Deze prijzen erkennen bedrijven die uitblinken in durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en innovatie. Het zijn deze kwaliteiten die ook onze ondernemers in Regio Zwolle kenmerken.”

Bekendmaking finalisten

Onlangs werden de finalisten in de drie categorieën bekendgemaakt. Zij werden verrast door een delegatie van de Koning Willem I Stichting. Directeur Romy Blankenspoor en juryvoorzitters Niels Onkenhout en Anne-Marie Rakhorst brachten twee bijzondere videoboodschappen mee. Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat en Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat feliciteerden de finalisten op afstand. De Koning Willem I Prijzen worden actief ondersteund door beide ministeries.

Creativiteit en innovatie stimuleren

“De Koning Willem I Prijs benadrukt al sinds 1958 het belang van goed en gezond ondernemerschap voor de Nederlandse samenleving. We geven hiermee aandacht aan de positieve ontwikkelingen in de economie”, zegt Romy Blankenspoor. “Met de prijzen stimuleren we creativiteit en innovatie en versterken we de onderlinge contacten tussen bedrijven.” Het winnen van de Koning Willem I Prijs heeft een grote impact op organisaties en hun toekomstplannen. Zo kunnen de winnaars zich verheugen op een werkbezoek van Hare Majesteit.

Finale in Zwolle

De Koning Willem I prijzen worden door Koningin Máxima uitgereikt in Theater De Spiegel in Zwolle, op donderdagavond 16 mei. De Koning Willem I Stichting is in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank N.V. en een aantal aan het bedrijfsleven gelieerde organisaties. Sinds 1958 kent de Stichting prijzen en plaquettes voor onderscheidend ondernemerschap toe. De Koning Willem I Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten.

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBusinessNieuws